Nasiflapjes
Ingrediënten:
80 gram rijst
1 sjalotje fijn snipperen
3 lente uitjes in ringetjes
4 plakjes bladerdeeg
1 eetlepel olie
1 eetlepel nasikruiden
2 eetlepels ketjap manis
1/2 theelepel manis
40 gram geraspte kaas
1 ei geklutst
Bereiden:
Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing van de verpakking.
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
Verhit olie in een wok en roerbak de sjalot snippers en de ui ringen ca 2 minuten, roer de rijst, nasikruiden, ketjap, geraspte kaas en sambal erdoor.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Rol de bladerdeeg plakjes uit en snijd de plakjes doormidden. En leg op ieder plakje mengsel en vouw dubbel. Plak de randen vast met water. En voor dat ze de oven in gaan bestrijken met de ei.
Bak de flapjes in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
Lekker met chilisaus.
Dit recept komt uit het kookboek: Rijst als basis met een kleine aanpassing van mijzelf
Reactie plaatsen
Reacties