Spaghetti met pesto en geroosterde cherrytomaatjes

 

Ingrediënten:

 

250 gram cherrytomaatjes, gehalveerd

8 eetlepels olijfolie

250 gram spaghetti of een andere soort pasta na keuze

75 gram zongedroogde tomaten in olie

1 teen knoflook

1 eetlepel pijnboompitten

3 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt (of oude kaas)

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 graden . Leg de cherrytomaatjes op een bakplaat, met de doorgesneden kant naar boven en besprenkel met 2 eetlepels van de olie. Laat 15 minuten roosteren tot ze bijna in elkaar storten. Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.  Doe de zongedroogde tomaten, knoflook pijnboompitten in een hoge maatbeker. Schenk er ca. 3 eetlepels van de tomatenolie bij. Pureer tot een dikke, smeuïge pasta.  Roer de Parmezaanse kaas erdoor. Breng de pesto op smaak met peper. Giet de pasta af en doe in een verwarmde kom. Schep de pesto en gebakken tomaatjes er overheen en schep voorzichtig door elkaar.  

Serveer op een bord met eventueel stokbroodjes erbij en de overgebleven pesto.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.