Lasagne
Ingrediënten:
2 uien
2 teentjes knoflook
300 gram gehakt
1 bouillonblokje
1 snufje peper
1 eetlepel Italiaanse kruiden
2 paprika’s
1 courgette
3 tomaten
660 gram gezeefde tomaten 330 ml per stuk (Heinz)
9 lasagnebladen (zorg dat je genoeg hebt voor 3-4 lagen van lasagnebladen)
175 gram geraspte kaas
Bereiden:
Snipper de uien en pers de teentjes knoflook uit, fruit dit aan in een pan met een beetje olie. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Breng het gehakt op smaak met het bouillonblokje en peper. Ik voegde ook nog wat Italiaanse kruiden toe. Snij de paprika’s, courgette en tomaten in kleine blokjes en voeg deze toe aan het gehaktmengsel. Voeg de tomatensaus toe en laat het geheel nog een paar minuutjes pruttelen op het vuur terwijl je het af en toe doorroert. Snij ondertussen de bol mozzarella in dunne plakjes en maak indien nodig de lasagnebladen op het juiste formaat zodat ze goed in de ovenschaal passen. Tijd om de ovenschaal te vullen. Begin met een laagje van de saus, gevolgd door de bladen, dan een laagje saus, plakjes mozzarella, lasagnebladen, saus, bladen, saus en als laatst de geraspte kaas. Zet de lasagne 40 minuten in de oven op 200 °C.
Dit recept komt van de webite af van www.laurasbakery.nl
Reactie plaatsen
Reacties