Provencaalse aardappelschotel

Ingrediënten:

 

600 gram vastkokende aardappelen met schil

2 ui, in halve ringen

3 teentjes knoflook, fijngeraspt

1 courgette, in blokjes

1 paprika, in blokjes

3 eetlepels olijfolie

1 bakje spekjes

2 theelepels rozemarijnnaaldjes

1 snufje peper

1 eetlepel peterselie

Bereiden:

Snijd de gewassen aardappel in partjes (of je koopt een kant en klare zakje als je snel wilt zijn). Bak de spekjes in een koekenpan krokant en bruin. Schep de spekjes op een bordje. Doe wat olie in een pan en fruit de ui, knoflook even aan en schep de aardappelblokjes erdoor! bak de aardappels circa 5 minuten onder af en toe omscheppen bijna gaar. Voeg de courgette en paprika toe en bak het geheel in nog circa 5 minuten mooi bruin en beetgaar. Schep dan de spekreepjes erdoor en voeg peper, peterselie en rozemarijnnaaldjes toe.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.