Kipfilet met pesto en mozzarella

 

Ingrediënten:

 

4 kipfilet of kippendijfilet

8 blaadjes basilicum

1 potje rode pesto

1 bol mozzarella in plakjes gesneden. 

1 pakje ontbijtspek

1 potje honing

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de kipfilet doormidden met een scherp mes. Net niet door zodat je ze later weer dicht kunt vouwen.  Smeer de kipfilet in met pesto aan een kant. Leg op de ingesmeerde kipfilet een plakje mozzarella en een blaadje basilicum. Vouw de kipfilet dicht en wikkel het ontbijtspek om de kipfilet maak eventueel met een stokje vast. Leg de kipfilet in een ovenschaal en giet hierover de honing tot de kipfilet half onder ligt. Zet de ovenschaal met de kipfilet in de oven  ongeveer 40 minuten tot ze gaar zijn.

Dit ligt op een bedje van paprika en rode ui. 

Dit recept komt uit het kookboek Mediterraans Culinair geniet op z'n best met een kleine aanpassing van mijzelf. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.