Drie in de pan

Ingrediënten:

 

Voor circa 12 stuks

250 gram zelfrijzend bakmeel

1 mespuntje zout

3 dl melk

1 ei, losgeklopt

60 gram rozijnen 

50 gram boter voor te bakken

Bereiden:

Zeef het meel met het zout in een kom. Maak er een kuiltje in en voeg 2 dl melk toe. Roer vanuit het midden alles door tot een tamelijk dik en glad beslag is ontstaan. Klop er vervolgen het ei en de rest van de melk door. Roer de rozijnen door het beslag. Smelt een klontje boter in een grote koekenpan. Wacht tot het schuim begint weg te trekken. Schep drie porties beslag in de pan en wel zo dat ze elkaar niet raken. Temper de warmtebron en bak de drie in de pan aan weerszijden goudbruin. 

Strooi er voor het opdienen wat suiker over of geef er apart stroop of jam bij.

Dit recept komt uit het kookboek: Het nieuwe kookboek en met een kleine aanpassing van mijzelf.