Kaas-uienbrood

Ingrediënten:

 

250 gram bloem

30 gram roomboter, kamertemperatuur

6 gram droge gist

½ theelepel suiker

2 witte uien, in halve ringen snijden

125 gram geraspte kaas

½ theelepel zout

130 ml lauwwarm water

Bereiden:

Zeef de bloem en doe samen met de roomboter in een kom. Meng dit tot een klonterig beslag, dit kan met je handen of met behulp van een keukenmachine. Meng de gist en suiker met 130 ml lauwwarm water. Roer totdat de suiker en gist zijn opgelost. Voeg het gistmengsel toe aan de bloem, doe er nu ook de zou bij en meng het in de kom van een keukenmachine met deeghaken tot een glad deeg. Kneed minstens 10 minuten. Met je handen kan natuurlijk ook! Trek er dan een kwartier voor uit. Bedek de kom met een vochtige, schone theedoek en laat het deeg 30 minuten rijzen op een warme plek waar het minimaal 20 graden is, maar liever nog wat warmer. In de oven oprijsstand is ook een optie.  Verwarm de oven voor op 180 graden. Zodra het deeg gerezen is, kneed je het nog eens goed door. Bestrooi je aanrechtblad met wat bloem uit zodat de broden niet blijven plakken. Rol het deeg ovaal uit ( of maak er kleine platte broodjes van). Bedek een ovenplaat met bakpapier en leg de broden hierop. Beleg het deeg met de gesneden uien en maak af met de geraspte kaas. Bak de kaas-uienbrood 25-30 minuten in de oven, totdat ze mooi goudbruin kleuren

Dit recept komt uit het kookboek: Ovenbijbel met een kleine aanpassing van mijzelf.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.