Chinese tomatensoep

 

Ingrediënten:

 

1 liter water
2 kippenbouten
2 bouillonblokjes
1 ui grof gesneden
2 teentjes knoflook (in vieren snijden)
1 kg gezeefde tomaten (b.v. Heinz)
6 eetlepels gula djawa (ongeveer 2 blokken) of 6 eetlepels donker bruine basterdsuiker
4 eetlepels ketjap manis
2 eetlepels rijstazijn
1 theelepel sambal oelek
1 theelepel djahé (gemberpoeder)
1 theelepel serehpoeder
2 eetlepels Chinese eiermie
2 eieren

Bereiden:

Breng 1 liter water aan de kook met de kippenbouten, ui en knoflook. En laat dit 1 uur zachtjes pruttelen tot de kip gaar is.
Verwijder de ui en knoflook uit de pan en gooi ze weg. Haal de kippenbouten uit de pan, verwijder het vel, pluk het vlees van de botten en snij het fijn. Zet het kippenvlees apart. Voeg de gezeefde tomaten toe aan de bouillon en breng het weer aan de kook. Roer de rest van de ingrediënten Inclusief de kip aan de soep toe behalve de eieren. Ondertussen de twee eieren klutsen en in een koekenpan met een klontje boter een omelet bakken. De eieren in reepjes snijden.
Voor het serveren voeg je de reepjes ei toe.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.