Surinaamse bami
Ingrediënten:
400 gram spaghetti
350 gram kippendijen, in kleine blokjes snijden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 ui, fijngesneden
2 theelepels geraspte gember
5 eetlepels zoete ketjap (manis)
2 eetlepels zoute ketjap (asin)
1 eetlepel gedroogde bladselderij of 2 takjes verse
1/5 theelepel 5 kruidenpoeder
1 theelepel trassi
1 eetlepel tomatenpuree
1 kippenbouillonblokje
3 eetlepels (zonnebloem)olie
Bereiden:
Kook de spaghetti beetgaar in een ruime pan met kokend water. Pak een grote wok en verhit deze. Schenk er 3 eetlepel zonnebloemolie in en fruit daarin de ui, trassi en knoflook een minuut. Voeg 1 kippenbouillonblokje, 5 spices poeder en de geraspte gember toe en bak dit geheel nog een minuut of 2. Schep daarna de stukjes kip erbij en bak op medium/hoog vuur totdat de kip aan de buitenkant een bruin laagje heeft en vanbinnen gaar is. Op het laatst bak je de tomatenpuree nog een minuut mee. Zet het vuur laag en schenk er 2 eetlepels zoute en 5 eetlepel zoete ketjap bij en schep vervolgens de spaghetti erdoor. Doe dit rustig met 2 lepels en zorg ervoor dat alles goed vermengd raakt. Warm even door en proef of het goed op smaak is. Op het laatst schep je de gedroogde selderij erdoor.
Lekker met zoetzure komkommer.
Reactie plaatsen
Reacties