Zeeuwse bolussen
Ingrediënten:
40 gram gist
275 gram lauw water
500 gram bloem
25 gram witte basterdsuiker
15 gram geraspte citroenschil
1 theelepel zout
100 gram zachte roomboter
170 gram kaneelsuiker (van 160 gram bruine basterdsuiker en 10 gram kaneel)
Bereiden:
Los de gist op in het water. Meng het gistwater met de bloem, basterdsuiker en citroenrasp tot een glad beslag deeg. Meng dan het zout en de zachte boter erdoor. Laat het deeg 15 minuten rijzen op een warme plek. Verdeel het deeg in 15 bolletjes en rol die door de kaneelsuiker uit tot slierten van 20 cm lang. Rol de slierten in een spiraal en doe de staart van de slierten onder de gevormde bolus. Leg de bolussen op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze nogmaals 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de bolussen 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Dit recept komt uit het kookboek: De banketbakker van Cees Holtkamp
Reactie plaatsen
Reacties