Amaretto cake met amandelen
Ingrediënten:
300 gram bloem
200 gram roomboter (op kamertemperatuur)
50 ml olijfolie
1 eetlepel citroensap
1 theelepel citroenschil
250 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
1 eetlepel amandel essence
4 eieren (op kamer temperatuur)
50 ml amaretto
1 zakje bakpoeder (16 gram)
40 gram amandelen
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 170 graden. Een cakevorm van 30 cm en beleg deze met bakpapier. Boter met suiker en eieren in een grote kom mixen. Meng de ingrediënten goed, tot je een wit beslag krijgt. Voeg de rest van de ingrediënten toe behalve de amandelen. Mix alles 4 minuten goed door. Giet het beslag in de cakevorm en versier het midden met de amandelen. Plaats de cakevorm midden van de oven en bak de amaretto cake in ongeveer 50-60 minuten gaar.
Dit recept komt van de website af: antilliaans-eten.nl/recepten/amaretto-cake
Reactie plaatsen
Reacties