Kip met bbq honingsaus

Ingrediënten:

 

3 stukken kipfilet, in kleine blokjes snijden

2 eetlepels olijfolie

Bbq honingsaus:

1 rode ui, fijngesnipperd

1 teentje knoflook, fijngesneden

10 eetlepels tomaten ketchup

0,5 dl water

1 1/2 eetlepel balsamico azijn

1 1/2 eetlepel worcestersaus

3 eetlepels honing

1 eetlepel sojasaus

1/2 eetlepel Franse mosterd

2 eetlepels donker bruine basterdsuiker

Voor de saus:

 

Verwarm een scheutje olijfolie in een steelpannetje. Voeg de rode ui en knoflook toe aan de pan zodra de olijfolie heet is geworden. Bak de ui ongeveer 2–3 minuten tot de ui glazig is geworden en voeg de water toe. Voeg de tomatenketchup toe, roer regelmatig om zodat alles mooi vermengd wordt.
De rest van de ingrediënten toevoegen aan de saus. Laat de BBQ honingsaus ongeveer 5 minuten pruttelen op laag vuur tot het wat dikker begint te worden.

Bereiden:

 

Verwarm een wok met olie. Als de olie warm is geworden doe je de kip erin en ongeveer 5 minuten gaar bakken. Als de kip gaar doe je de bbq honingsaus erbij en laat het nog 3 minuten in de saus staan.