Chocolade truffels
Ingrediënten:
300 gram pure chocolade in stukjes
90 gram boter
1,25 dl slagroom
2 eetlepels cognac
Cacao om te bestuiven
Bereiden:
Doe de chocolade in een middelgrote mengkom. Doe boter en slagroom samen in een kleine pan met dikke bodem. Roer de massa boven een laag vuur tot de boter is gesmolten. het geheel aan de kook brengen en van het vuur nemen. Giet het hete mengsel over de chocolade en roer met een houten lepel tot de chocolade gesmolten en het mengsel glad is. Roer de cognac erdoor. Het mengsel in de koelkast laten afkoelen en zo nu en dan roeren. Zodra het hard genoeg is om te worden bewerkt, kunnen theelepels van het mengsel tot balletjes worden gerold. Zeef de cacao op vetvrij papier en rol de balletjes erdoor.
In een afgesloten trommel in de koelkast 2 weken houdbaar.
Dit recept komt uit het kookboek: Chocolaatjes & bonbons van Anee Wilson.
Reactie plaatsen
Reacties