Kiproerbak met rijst

Ingrediënten:

3 kipfilets, in blokjes

1 theelepel maïzena

4 eetlepels sojasaus

3 lente-uitjes, ringetjes

1 rode paprika, in reepjes

1 plakje gember, fijn geraspt

2 eetlepels donker bruine basterdsuiker

4 eetlepels tomatenketchup

1 theelepel sambal oelek

2 eetlepels appelazijn

1/2 eetlepel sesamolie

1 eetlepel sesamzaad

300 gram rijst

Bereiden:

Kook de rijst volgens de aanwijzing van de verpakking. Roer de maïzena 1 eetlepel suiker en de sojasaus door elkaar. Roer de ketchup, sambal, azijn, sesamolie en 1 eetlepel suiker door elkaar. Verhit de olie in de wok. Bak er de kipfilet  rondom circa 5 minuten op hoog vuur in en neem uit de pan. Bak de paprika , lente-ui en de gember in het hete bakvet. Blus af met de ketchupsaus en breng aan de kook. Voeg de kipfilet weer toe en kook circa 2 minuten verder. Voeg de sojasaus toe en nog 1 minuut. Serveer af met de sesamzaad en de rijst er apart bij. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.