Kiproerbak met rijst
Ingrediënten:
3 kipfilets, in blokjes
1 theelepel maïzena
4 eetlepels sojasaus
3 lente-uitjes, ringetjes
1 rode paprika, in reepjes
1 plakje gember, fijn geraspt
2 eetlepels donker bruine basterdsuiker
4 eetlepels tomatenketchup
1 theelepel sambal oelek
2 eetlepels appelazijn
1/2 eetlepel sesamolie
1 eetlepel sesamzaad
300 gram rijst
Bereiden:
Kook de rijst volgens de aanwijzing van de verpakking. Roer de maïzena 1 eetlepel suiker en de sojasaus door elkaar. Roer de ketchup, sambal, azijn, sesamolie en 1 eetlepel suiker door elkaar. Verhit de olie in de wok. Bak er de kipfilet rondom circa 5 minuten op hoog vuur in en neem uit de pan. Bak de paprika , lente-ui en de gember in het hete bakvet. Blus af met de ketchupsaus en breng aan de kook. Voeg de kipfilet weer toe en kook circa 2 minuten verder. Voeg de sojasaus toe en nog 1 minuut. Serveer af met de sesamzaad en de rijst er apart bij.
Reactie plaatsen
Reacties