Pasta amatriciana
Ingrediënten:
110 gram pancetta
1 rode peper
1 ui
2 teentjes knoflook
2 eetlepels olijfolie
400 gram gepelde tomaten
300 gram pasta naar keuze
75 gram Pecorino Romano (kaas)
Bereiden:
Snijd de pancetta in stukjes en bak in een koekenpan in ca. 6 min. uit op laag vuur. Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in kleine stukjes. Voeg toe aan de pancetta en bak 2 min. mee. Schep de pancetta met peper uit de pan. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit in dezelfde koekenpan de olie en fruit op laag vuur de ui en knoflook ca. 2 min. Voeg de gepelde tomaten toe en duw ze met een spatel in kleine stukjes. Laat op laag vuur 20 min. zachtjes koken.Breng intussen een pan water aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Rasp de kaas en voeg de helft toe aan de tomatensaus. Voeg de pancetta met rode peper ook toe aan de saus. Breng de saus eventueel verder op smaak met (versgemalen) peper. Giet de pasta af en meng door de saus. Verdeel over 4 borden en bestrooi met de rest van de kaas.
Dit recept komt uit het kookboek: Pittige gerechten met een kleine aanpassing van mijzelf
Reactie plaatsen
Reacties