Slavinken met sambal en ketjap
Ingrediënten:
400 gram gehakt
2 beschuiten, fijngewreven
1 eetlepel gehaktkruiden
1 ei
2 eetlepels ketjap
1 eetlepel sambal oelek
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel nootmuskaat
1 teentje knoflook, fijn geraspt
150 gram ontbijtspek, plakjes
1 klontje boter
Bereiden:
Meng het gehakt in een kom met de beschuiten, ei, 1 eetlepel ketjap, 1/2 eetlepel sambal oelek, gehaktkruiden, gember, nootmuskaat, knoflook. Kneed het goed. Vorm acht ballen van het gehakt en rol deze uit tot de langwerpige vorm van een slavink. Wikkel elk gehaktrolletjes in 2 á 3 plakjes ontbijtspek tot stevige vinken. Verhit een scheutje boter in de pan en bak de slavinken rondom bruin. Giet 100 ml lauwwarm water in de pan, roer de aanbaksels goed los en breng het aan de kook. Voeg de rest van de sambal en de ketjap toe en roer goed door. Draai het vuur laag en laat de slavinken in 10 – 15 minuten zachtjes gaar worden.
Dit recept komt uit het kookboek: delicious het vleesboek.
Reactie plaatsen
Reacties