Crème-fraîchequenelles met amaretto-vanillesaus
Ingrediënten:
1 vanillestokje
2 dl Amaretto (likeur, slijter)
3 blaadjes witte gelatine
225 gram magere kwark
250 ml crème fraîche (= 2 bekertjes)
2 eetlepels witte basterdsuiker
Geroosterde amandelen voor garnering
Slagroom voor garnering
Hagelslag of geraspte chocola voor garnering
Bereiden:
Vanillestokje opensnijden. Amaretto met vanillestokje op halfhoog vuur aan de kook brengen en in ca. 5 min tot helft laten inkoken. Amaretto saus laten afkoelen. Intussen in kom met ruim koud water gelatine ca. 5 min laten weken. In kom crème fraîche los kloppen. In andere kom basterdsuiker door kwark kloppen. In pannetje 2 el water aan de kook brengen. Gelatine goed uitknijpen. Gelatine al roerend in heet water oplossen. Gelatine al roerend door de kwark mengen. Kwarkmengsel door de crème fraîche scheppen. In koelkast ca. 2 uur laten opstijven. Vanillestokje uit de Amaretto saus nemen. Saus over 4 borden verdelen, ca. 1 eetlepel saus achterhouden. Met 2 eetlepels van crème fraîche-mengsel quenelles vormen (eivormige bolletjes) en op borden leggen. Rest van saus erover sprenkelen en garneren met de geroosterde amandelen, slagroom en klein beet hagelslag of geraspte chocola.
Reactie plaatsen
Reacties