Nasi goreng
Ingrediënten:
300 gram Surinaamse rijst
2 teentjes knoflook
1 plakje verse gember
3 lente-uitjes
1 gele paprika
300 gram Chinese kool
200 gram kippendijen zonder bot
1 eetlepelarachideolie
1 eetlepel sambal
2 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel ketjap medja
3 eieren
75 gram kroepoek
Bereiden:
Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking en laat de rijst goed droogstomen. Pel en snijd de knoflook fijn. Schil en rasp de gember. Snijd de bosuitjes in ringen maar houd het groen apart van het wit. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Snijd de Chinese kool in fijne reepjes. Snijd de kippendijen in blokjes. Verhit een scheut arachideolie in een wok en bak de knoflook, gember, kip en de sambal circa 2 minuten. Voeg de kool, wit van de bosui, paprika en rijst toe en bak tot de rijst goed gebakken en de kip gaar is. Breng de nasi op smaak met de ketjap manis en ketjap medja. Verhit een scheutje arachideolie in een koekenpan en bak de 3 omeletten.
Serveren schep de nasi goreng op bord, bestrooi met groen van de bosuien en serveer er ei en kroepoek bij.
Dit recept komt van de website 24-kitchen van Danny Jansen met een kleine aanpassing van mij zelf.
Reactie plaatsen
Reacties