Saté ayam (kipsaté)
Ingrediënten:
500 gram kippendijen, in blokjes snijden
Voor de 1e marinade:
50 ml ketjap manis
1 eetlepel suiker
3 teentjes knoflook, uitgeperst
sap van 1 partjes citroen
Voor de 2e marinade:
25 ml ketjap manis
1/2 theelepel sambal oelek
15 ml olie
15 ml water
1 eetlepel citroensap
Bereiden:
Voeg ketjap manis, suiker, knoflook, citroensap en een voldoende hoeveelheid peper en zout toe aan de kipblokjes. Kneed de smaakmakers door de kipblokjes en laat de kip een nacht of minstens 8 uur marineren. Rijg de gemarineerde kipblokjes in de lengte aan de natte satéprikkers. Let erop dat de punt van de prikker goed bedekt is en dat er geen gaten vallen tussen de kipblokjes. Steek de barbecue aan en rooster de satés aan alle kanten, maar bak ze niet gaar. Meng alle ingrediënten voor de tweede marinade. Doop iedere satéprikker met kip in de marinade en rooster de satés nog een keer kort.
Serveer de kipsaté met satésaus eventueel.
Dit recept komt uit het kookboek: Basisboek Indonesisch van Francis Kuijk met een kleine aanpassing van mijzelf.
Reactie plaatsen
Reacties