Roergebakken kipfilet met tomaat

 

Ingrediënten:

 

1 ui, fijn gesnipperd
1 teentje knoflook, fijn gesneden
3 gedroogde tomaten op olie
8 kerstomaatjes, in 4 vieren gesneden
400 gram kipfilet, in blokjes
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel Provençaalse kruiden
3 eetlepels rode pesto
1/8 liter kookroom
2 eetlepels gesnipperde basilicum

Bereiden:

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en roerbak de stukjes kip rondom lichtbruin. Bestrooi ze met de kruiden. Voeg de ui en knoflook toe en bak die ongeveer 1 minuut mee. Roer de gedroogde tomaat, de pesto en de slagroom erdoor. Breng het geheel aan de kook en laat zachtjes ongeveer 3 minuten pruttelen. Voeg de tomaatjes en basilicum toe en warm die kort mee.

Dit recept komt uit het kookboek: Smullen van kip met een kleine aanpassing van mijzelf.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.