Turkse achma(ronde broodjes)
Ingrediënten:
100 ml kokend water
150 ml melk
1.4 theelepel zout
1 zakje vanillesuiker
2 eetlepels suiker
5 gram gedroogde gist
50 ml olie
500 gram bloem
40 gram boter
1 ei, scheiden
Bereiden:
Doe kokend water, melk, zout, vanillesuiker, suiker, gist, olie en eiwit in een kom en roer dit goed doorelkaar. Voeg bloem toe en kneed alles goed door tot een bal. Even doorkneden. Voeg de boter toe en kneed weer goed door tot de boter is opgenomen. Zet het deeg 1 uur op een warme plaats weg tot een dubbel hoeveelheid. Kneed het deeg nog een keer door en maak er 6 balletjes van. Rol het deeg uit met een klein beetje bloem het deegplakjes moet ovaal worden. Smeer het deeg in met een klein beetje boter. Maak in het midden inkepingen en rol het op. Maak er ronde bollen van. Smeer de broodjes in met het eigeel. En laat ze nog 15 minuten op ingevette bakplaat rijzen. De bollen na 15 minuten in voorverwarmde oven van 180 graden en bak ze af in ongeveer 15 minuten af.
Reactie plaatsen
Reacties