Zoete chilikip
Ingrediënten:
500 gram kipfilet, in blokjes gesneden
1 teentje knoflook, fijn gesneden
1/2 theelepel peper
1 eetlepel olie
30 ml zoete chilisaus
1 eetlepel honing
1/2 eetlepel rijstazijn
30 ml sojasaus
1 eetlepel geraspte gember
1/2 eetlepel donkere bruine basterdsuiker
Bereiden:
Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom. Alles goed mengen. Afdekken en een aantal uren of een nacht in de koelkast leggen. De stukken kip uit laten lekken en de marinade bewaren. De kip op een rooster boven een bakplaat of in een diepe bakplaat leggen. 10 bakken op de bbq of onder een hete grill. Zodra de kip krokant en doorbakken is zijn ze gaar. De stukken tijdens het bakken een aantal keren bestrijken met de bewaarde marinade.
Dit recept komt uit het kookboek van: Het complet kookboek met kipgerechten (Anne Wilson) met een aanpassing van mijzelf.
Reactie plaatsen
Reacties