Surinaamse bami

Ingrediënten:

 

500 gram mie

1 dubbele kipfilet

2 fa sjong (Chinese saucijsjes kip is verkrijgbaar bij de toko)

1 ui, fijn gesneden

1 teentje knoflook, fijngesneden

1 mespuntje trassi

1 eetlepel gedroogde garnalen

1 theelepel laospoeder

1 theelepel gemberpoeder

1 klein scheutje ketjap manis

1 scheut black soy (kasripo toko)

1 struik paksoi, in kleine stukjes gesneden

6 eetlepels olie

6 takjes selderij

1 laurierblaadje

Bereiden:

 

De paksoi voorkoken dat het net gaar is. Kipfilet koken met de laurierblaadje, piment korrels en 1 takje selderij. Als de kip gaar is en afgekoeld uit elkaar trekken met twee vorken of gaan plukken. Zet de garnalen net onder water in de week. Kook de mie volgens gebruiksaanwijzing van de verpakking. Bak de ui in de hete olie samen met de knoflook. En voeg de trassi en even kort roerbakken tot de ui gaar is. Voeg de kip toe en de fijngesneden fa sjong toe. Voeg de paksoi en de afgegoten mie toe. Maak het af met de ketjap en black soy en schep steeds door. De bami hoort een vrij donkere kleur te krijgen. Voeg de selderij als laatste toe.

Lekker met een sateetje.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.