Javaanse nasi goreng
Ingrediënten:
350 gram rijst
1 grote ui, in blokjes gesneden
4 teentjes knoflook, fijn gesneden
1 theelepel laos
4 eetlepels olijfolie
1/2 theelepel trassi
1 theelepel gemalen zwarte peper
3 eetlepels ketjap
2 maggiblokjes
1 prei, in kleine ringetjes gesneden
4 takjes bladselderij
Eierflensjes:
4 eieren
1 eetlepel bloem
1 eetlepel zonnebloemolie
Bereiden:
Kook de basmatirijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Schep de rijst, wanneer deze gaar is, op een ruime schaal en afkoelen. Liefst 1 dag van te voren. Zet een ruime bakpan op het vuur met 4 eetlepels olijfolie. Bak de ui, knoflook en 1 eetlepel laos voor circa 2 minuten. Voeg dan de trassi, zwarte peper, ketjap en prei toe en bak kort mee. Voeg de rijst toe aan de pan en meng het goed door. Breng de rijst op smaak met de maggiblokjes. Hak de selderijtakjes fijn en meng door de nasi. Houdt de nasi warm op laag vuur.
Eierflensjes bereiden:
Meng de eieren met de bloem en zout en peper. Bak de flensjes in een beetje zonnebloemolie in een ruime bakpan. Snijd in dunne reepjes en serveer bovenop de nasi.
Dit recept komt van: Zoals alleen oma het kan van 24 kitchen met een kleine aanpassing van mijzelf.
Reactie plaatsen
Reacties