Tjaptjoi met zoetzure saus

 

Ingrediënten voor de zoetzure saus:

 

3 eetlepels tomatenketchup
1 eetlepel rijstazijn
80 ml water
2 theelepels worcestersaus
2 eetlepels suiker

Ingrediënten voor de tjaptjoi: 

 

1 rode punt paprika
1 ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijn gehakt
½ komkommer
1 courgette
1 eetlepels olie
1 eetlepel sesamolie
1 winterwortel, geschild en in reepjes of blokjes gesneden

Bereiden zoetzure saus:

Breng in een pan de tomatenketchup, rijstazijn, water, worcestersaus en suiker aan de kook. Laat de saus iets inkoken

Bereiden voor de tjaptjoi:

Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in reepjes. Snijd de komkommer en courgette in dunne reepjes. Verhit een scheutje olie in een wok en wok de paprika, ui en knoflook circa 2 minuten op hoog vuur. Voeg de wortel, courgette en komkommer toe en wok nog 3 minuten. Giet de saus over de tjaptjoi en serveer.

Dit recept komt uit het kookboek: Wokking lekket van Danny Janssen met een kleine aanpassing van mijzelf.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.