Zoetzure kip met lente-ui

Ingrediënten:

 

500 gram kipfilet, in blokjes snijden

4 eetlepels sojasaus

3 eetlepels sesamolie

2 eetlepels gemberwortel, fijn gesneden

3 eetlepels donker bruine basterdsuiker

3 theelepels maïzena

2 eetlepels tomatenketchup

2 eetlepels citroensap

1 theelepel sambal manis

1 bosje lente-ui, ringetjes snijden

2 eetlepels olie

Bereiden:

 

Roer een marinade van 2 eetlepels sojasaus, 3 eetlepels sesamolie, gember, 3 eetlepels basterdsuiker en 2 theelepels maïzena. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en roerbak de reepjes kip met de marinade ca. 2 minuten. Doe de tomatenketchup, citroensap, overgebleven ketjap erdoor en laat het even staan circa 2 minuten. Roer de lente-ui erdoor en laat die snel warm worden.

Lekker met gekookte of gebakken rijst en sperziebonen

Dit recept komt uit het kookboek: Lekker & pittig met een kleine aanpassing van mijzelf.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.