Zoetzure kip met lente-ui
Ingrediënten:
500 gram kipfilet, in blokjes snijden
4 eetlepels sojasaus
3 eetlepels sesamolie
2 eetlepels gemberwortel, fijn gesneden
3 eetlepels donker bruine basterdsuiker
3 theelepels maïzena
2 eetlepels tomatenketchup
2 eetlepels citroensap
1 theelepel sambal manis
1 bosje lente-ui, ringetjes snijden
2 eetlepels olie
Bereiden:
Roer een marinade van 2 eetlepels sojasaus, 3 eetlepels sesamolie, gember, 3 eetlepels basterdsuiker en 2 theelepels maïzena. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en roerbak de reepjes kip met de marinade ca. 2 minuten. Doe de tomatenketchup, citroensap, overgebleven ketjap erdoor en laat het even staan circa 2 minuten. Roer de lente-ui erdoor en laat die snel warm worden.
Lekker met gekookte of gebakken rijst en sperziebonen
Dit recept komt uit het kookboek: Lekker & pittig met een kleine aanpassing van mijzelf.
Reactie plaatsen
Reacties