Spekkoek
Ingrediënten:
8 eiwitten
250 gram poedersuiker
250 gram boter
10 eidooiers
125 gram bloem
1 vanillestokje
1 eetlepel koekkruiden
2 theelepels kaneel
1 theelepel nootmuskaat
0.5 theelepel kruidnagel
0.5 theelepel kardemompoeder
Springvorm van 18 cm.
Bereiden:
Klop de eiwitten met 1 eetlepel poedersuiker luchtig. Roer de boter met rest van de poedersuiker glad, meng één voor één de eidooiers erdoor en meng circa 10 minuten door. Spatel eerst het eiwitschuim en vervolgen de bloem erdoor. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en spatel door het beslag. Verdeel het beslag in twee gelijke delen. Meng de rest van de specerijen door één deel van het beslag. Verwarm de oven op 160 graden bovenwarmte of met de bovengrill. Vet de springvorm in en bekleed met bakpapier. Verdeel 2 eetlepels wit beslag over de bodem. Zet de springvorm op een rooster in het midden van de oven. Bak eerst 10 minuten, giet de volgende laag van het andere beslag erop. Zet het rooster met de springvorm naar boeven en bak 10 minuten. Ga zo door tot het beslag op is.
Dit recept komt uit kookboek: Zoals alleen oma dat kan met een kleine aanpassing van mijzelf.
Reactie plaatsen
Reacties