Pittige spruitjeswok
Ingrediënten:
500 gram spruitjes
1 rode ui, in halve ringen snijden
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 stukje verse gember, fijn geraspt
1 tomaat, in stukjes
125 gram spekjes, uitgebakken
125 gram voorgekookte krieltjes
2 theelepels sambal badjak
3 eetlepels zoetzure saus
Bereiden:
Maak de spruitjes schoon en snijd ze in parten. Breng een pan met water aan de kook en kook de spruitjes beetgaar. Giet ze af laat ze afkoelen. Verhit een scheutje zonnebloemolie in de wok en wok de krieltjes in circa 2 minuten goudbruin. Schep ze uit de pan. Veeg de wok schoon en verhit opnieuw een scheutje olie. Fruit de ui, knoflook en gember kort. Voeg de kipfilet toe en bak het bruin. Voeg de spruitjes en hamblokjes toe en bak ze in circa 3 minuten goudbruin. Voeg de sambal en zoet zure saus toe en wok ze kort mee. Voeg tomaat, krieltjes en lente-uitje toe.
Dit recept komt uit het kookboek: wokking lekker van Danny Jansen met een kleine aanpassing van mij zelf.

Reactie plaatsen
Reacties