Gevulde speculaas

 

Ingrediënten:

 

250 gram zelfrijzend bakmeel

125 gram bruine basterdsuiker

1 mespuntje zout

1 eetlepel speculaaskruiden

175 gram boter

1 eetlepel melk

300 gram amandelspijs

2 eieren

1 eetlepel koffieroom

1 theelepel citroensap

2 eetlepel amandelen

Bereiden:

 

Meng zelfrijzend bakmeel met basterdsuiker, zout en speculaaskruiden. Voeg de boter toe en snijd deze met twee messen in kleine stukjes. Kneed alles tot een samenhangende deeg. Voeg zo nodig 1 eetlepel melk toe. Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het 2 uur in de koelkast opstijven. Meng door de amandelspijs een los geklopt ei, koffieroom en citroenrasp, Vorm er een stevige, maar gemakkelijk uit te strijken spijs van. Vet de bakplaat in. Verwarm de oven op 160 graden. Verdeel het deeg in 2 porties. Rol beide deeghelften op een met bloem bestoven werkvlak uit tot 2 rechthoekige lappen met een dikte van maximaal 1 cm. Klop 1 ei los. Leg één deeglap op de bakplaat en bestrijk deze met een deel van het ei. Strijk de amandelspijs gelijkmatig over de deeglap uit. Bestrijk de spijs ook met los geklopt ei. Leg er dan de andere deeglap op en druk deze aan. Strijk de rest van het ei erover. Garneer de gevulde speculaas met de amandelen. Bak de speculaas iets onder het midden van de oven in 40 minuten gaar. Laat de speculaas op de bakplaat afkoelen en snijd deze in vierkantjes. 

Dit recept komt uit het kookboek: Bakken in Europa 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.