Goulashsoep
Ingrediënten:
2 uien
2 teentjes knoflook
1 rode + 1 groene paprika
50 gram boter
500 gram runderriblap
1 blikje tomatenpuree (70 gram)
1 eetlepel milde paprikapoeder
1 theelepel komijnzaad
3 eetlepels bloem
1 blik gepelde tomaten (400 gram)
1 runderbouillonblokje
2 laurierblaadjes
Bereiden:
Snipper de uien. Rasp de knoflook fijn en snijd de paprika's in reepjes. Smelt in een soeppan de boter. Bak de ui, knoflook en paprika 3 minuten. Snijd de runderriblap in blokjes. Schep het vlees door de groenten en bak 2 minuten mee. Schep er de tomatenpuree, het paprikapoeder, komijnzaad en de bloem door en bak nog 1 minuut, Voeg de tomaten, 1 liter water, het bouillonblokje en laurierblaadjes toeen breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof de soep met het vlees afgedekt in 2 uur zachtjes gaar.
Eventueel serveren met een broodje.

Reactie plaatsen
Reacties