Goulashsoep

 

Ingrediënten:

 

2 uien

2 teentjes knoflook

1 rode + 1 groene paprika

50 gram boter

500 gram runderriblap

1 blikje tomatenpuree (70 gram)

1 eetlepel milde paprikapoeder

1 theelepel komijnzaad

3 eetlepels bloem

1 blik gepelde tomaten (400 gram)

1 runderbouillonblokje

2 laurierblaadjes

Bereiden:

Snipper de uien. Rasp de knoflook fijn en snijd de paprika's in reepjes. Smelt in een soeppan de boter. Bak de ui, knoflook en paprika 3 minuten. Snijd de runderriblap in blokjes. Schep het vlees door de groenten en bak 2 minuten mee. Schep er de tomatenpuree, het paprikapoeder, komijnzaad en de bloem door en bak nog 1 minuut, Voeg de tomaten, 1 liter water, het bouillonblokje en laurierblaadjes toeen breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof de soep met het vlees afgedekt in 2 uur zachtjes gaar. 

Eventueel serveren met een broodje.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.