Appelcake (ronde)
Ingrediënten:
3 middelgrote appels, zonder schil in kleine blokje snijden
2 eetlepels citroensap
1 1/2 theelepel kaneel
200 gram roomboter
200 gram witte basterdsuiker
4 eieren
200 gram bloem
40 gram custardpoeder
1 zakje vanillesuiker
1 snufje zout
1 1/2 theelepel bakpoeder
Bereiden:
De gesneden appel besprenkelen met kaneel en citroensap. Roer de boter met de suiker tot een schuimige massa. En voeg één voor één de eieren toe tot ze opgelost zijn.Voeg de bloem, custardpoeder, vanillesuiker, zout, bakpoeder en citroenschil toe. Roer dit nog 3 minuten door het deeg heen. Voeg een laagje deeg op de ingevette ronde taartvorm van 24 cm. Leg daarop een laagje appels en herhaal tot het laatste een laagje deeg is. Bak de cake af op 160 graden ongeveer 1 uur. Prik met een satéprikker of de deeg gaar is.

Reactie plaatsen
Reacties