Vlees met boemboe besengèk
Ingrediënten:
1/2 kg runderlappen
1/3 blok santen
2 eetlepels olie
1/2 water
Kruiden:
1 ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, geraspt
1 theelepel sambal manis
3 kemiri's, gepoft
1 theelepel ketoembar
1/2 theelepel djinten
1 theelepel koenjit
1 theelepel laos
2 eetlepels semwater
1 spriet sereh
2 salamblaadjes
Bereiden:
Snijd de lapjes in evengrrote stukken. Wrijf uien, knoflook, sambal. kemiri's, ketoembar, djinten, koenjit en laos met elkaar tot een brij. Fruit ze in de olie tot de uien geel. worden. Bak het vlees even mee en voeg er daarna het water, de santen, de salam en de sereh aan toe. Laat het gerecht een 2 uurtjes smoren en voeg er daarna het asemwater aan toe. Laat het besengèk nog ongeveer 1/2 uur op een pitje doorsmoren.
Dit recept komt uit het kookboek: Groot Indonesisch kookboek (Beb Vuyk)
Reactie plaatsen
Reacties