Kipschnitzelburgers
Ingrediënten:
3 kipfilets
2 eetlepels sambal
2 eetlepels ketjap
1 beschuit
1 ei
150 gram cornflakes, licht gekneusd
1 tomaat, in kleine blokjes snijden
1 avocado, klein snijden
1 klein rode ui, fijn gesneden
1/4 krop sla
1 Turksbrood
Bereiden:
Wikkel de kipfilets in huishoudfolie en klop er met een vleeshamer (deegroller) zachtjes op, tot ze ongeveer 1 cm dik zijn. Meng de sambal met 1 eetlepel ketjap. Bestrijk de schnitzels met het sambal-ketjapmengsel. Klop het ei in een diep bord los met de andere lepel ketjap. Meng het beschuit met de cornflakes in een ander diep bord. Wentel de schnitzels eerst door het eimengsel en daarna door het cornflakesmengsel. Bak de schnitzels af in een voorverwarmde de oven van 200 graden. ongeveer 15 minuten. Keer de schnitzels halverwege om. Schep de tomaat, avocado, ui in een kommetje door elkaar. Snijd het brood in 3 stukken, snijd elk stuk horizontaal doormidden. Leg voor het opdienen de schnitzels, het tomatenmengsel en de sla met wat bbqsaus tussen het brood, zodat een sandwich ontstaat.
Reactie plaatsen
Reacties