Snelle babi ketjap

Ingrediënten:

 

500 gram speklappen
500 gram karbonades
2 uien, grove stukken
4 teentjes knoflook, fijn snijden
4 cm djahé, verse gemberwortel
Zonnebloemolie
1 limoen
2 eetlepels sambal manis
250 ml ketjap manis zoete
100 ml ketjap asin
1/2 citroen het sap

Bereiden: 

 

Verwijder het bot van de schouderkarbonades en snijd de speklapjes en karbonades in stukjes. Snijd de djahé in dunne plakken. Verhit een flinke scheut olie in een pan. Bak de speklappen circa 1 minuut en voeg de karbonades toe. Snijd de limoen in vieren, voeg toe en bak circa 1 minuut mee. Schuif het vlees opzij en voeg de uien toe. Bak de uien kort mee, voeg de knoflook toe en roer goed door de pan. Schuif alles opzij en voeg de djahé toe, zodat die ook even kan bakken/ Voeg de sambal, ketjap manis, ketjap asin en het citroensap toe. Roer goed en laat 15-20 minuten koken op hoog vuur.

Dit recept komt uit het kookboek: Zoals oma dat kan van Danny Jansen

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.