Poffert

 

Ingrediënten:

 

400 gram zelfrijzend bakmeel

4 eieren

200 gram rozijnen

4 dl melk

50 gram witte basterdsuiker

4 eetlepels boter, op kamertemperatuur

2 eetlepels citroensap

1 snufje zout

Bereiden:

Doe het zelfrijzend bakmeel in een kom en voeg de melk, boter, snufje zout, en de eieren beetje bij beetje toe. Het is eigenlijk hetzelfde als pannenkoekenbeslag maken, maar dan veel dikker. Voeg de suikeren citroensap toe en meng de rozijnen door het beslag. Vet een poffertpan (of een tulbandvorm) in met boter. Giet het beslag in de vorm en gaar deze au bain marie of in een oven op 180 graden 1 uur. Als het au bain marie gaat zet een grote pan met water op het vuur en laat dit koken. Zorg dat de poffertpan voor 80% onder water staat. Laat het zachtjes koken. Laat de poffert in ongeveer 2 uur garen.

Serveer de poffert met licht bruine basterdsuiker en gesmolten boter.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Hieke
3 maanden geleden

Dit is een recept met jeugdsentiment. Zo maakt mijn moeder de boffert en ik nu dus ook.
Lekker genieten, heerlijk!