Eierpannenkoeken

 

Ingrediënten:

 

200 gram bloem
Snufje zout
2 eieren
4 dl melk
1 zakje vanillesuiker
Boter om in te bakken

Bereiden:

De bloem met het zout en vanillesuiker vermengen, hierin een kuiltje maken. In het kuiltje de eieren breken en 1 dl melk schenken. Van het midden uit roerend, een dik glad beslag maken. Dit goed roerend langzamerhand verdunnen met de overige melk, tot weer een glad beslag verkregen is. Voor elke pannenkoek in een koekenpan iets boter lichtbruin laten worden. Hierin met een soeplepel zoveel beslag uitschenken dat dit over de gehele pan bodem juist kan uitvloeien. De pannenkoeken vlug gaat en aan weerskanten goudbruin bakken (niet keren voordat de bovenkant goudbruin opgedroogd is). De pannenkoeken recht op elkaar stapelen en warm geven met suiker, stroop of jam.

Dit recept komt uit het kookboek: Het nieuwe kookboek met een kleine aanpassing van mijzelf 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.