Zebra cake
Ingrediënten:
4 eieren
250 gram suiker
250 ml melk
300 gram zelfrijzend bakmeel
250 gram zonnebloemolie
1/2 theelepel vanille essence
2 eetlepels cacao
Bereiden:
Mix de eieren en suiker 10 minuten tot een luchtig beslag. Zeef intussen het meel in een andere kom. Zeef ook de cacao. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bedek een ronde cakevorm met bakpapier. Mix nu op lage snelheid de olie, melk en de vanille essence door het beslag. Spatel het gezeefde bloem beetje bij beetje door het beslag. Dit wordt nu dik, stevig en vloeibaar. Verdeel dit over 2 kommen. Voeg aan 1 kom de cacao toe en spatel dit door het beslag tot het egaal bruin kleurt. Giet nu afwisselend 50 ml geel beslag en een deel 50 ml bruin beslag in de cakevorm. Het beslag glijdt vanzelf naar de zijkant van de cakevorm. Probeer te eindigen met bruin beslag. Trek met een satéprikker vanuit het midden lijnen naar de zijkant van de cakevorm. Er ontstaat een soort van spinnenweb. Tik met het cakevorm een paar keer op het aanrecht. Eventuele luchtbellen verdwijnen hierdoor. Bak de cake 55 minuten in de oven. Laat de cake afkoelen op een rooster.
Dit recept komt uit het kookboek: Moluks basis kookboek samen de keuken in.
Reactie plaatsen
Reacties