Saté pentoel/ saté met gehakt
Ingrediënten:
30 gram gedroogde uitjes
500 gram gehakt
4 knoflookteentjes
1 theelepel sambal oelek
2 theelepels ketoembar
1 theelepel Djahé (gemberwortel)
1 theelepel suiker
2 eetlepels geraspte kokos (uit een zakje)
1 eetlepel ketjap manis
Bereiden:
Doe het gehakt in een kom en pers de gepelde knoflookteentjes erboven uit. Voeg de ui, sambal, ketoembar, djahé, suiker, de kokos en ketjap toe. Kneed het mengsel goed door en vorm er balletjes van ter grootte van een walnoot; laat de smaken, afgedekt in de koelkast, minstens 8 uur intrekken.
Rijg de gehaktballetjes aan een satéstokjes. Rooster de saté boven een houtskoolvuur. Of leg ze onder de grill. Keer de stokjes regelmatig om.
Dit recept komt uit het kookboek: Koken op z'n Indonesisch en met een kleine aanpassing van mijzelf.
Reactie plaatsen
Reacties