Nasi goreng speciaal (speciaal gebakken rijst)

 

Ingredienten:

 

500 gram Surinaamse rijst

2 grote uien

300 gram kipfilet

3 lente-ui

Arachideolie

1 eetlepel sambal oelek

2 theelepels trassi, garnalenpasta

Japanse sojasaus

4 eieren

Bereiden:

 

Was de rijst tot het water helder is. Kook de rijst gaar in water en stoom droog, zodat de korrels goed droog zijn. Pel en snijd de uien in halve ringen. Snijd de kip in reepjes van 1 x 2 cm. Snijd de lente-ui in kleine ringetjes. Verhit een scheutje arachideolie in een wok en bak de uien goudbruin. Voeg de kip toe en bak in circa 2 minuten gaar. Roer de sambal en trassi erdoor. Voeg de rijst aan de kip toe. Roer door en voeg de lente-ui toe. Breng op smaak met sojasaus. Bak het geheel circa 5 minuten goed door, zodat alle ingrediënten gemengd zijn en de rijst goed gebakken is. Kluts de eieren. Ver hit een klein beetje arachildeolie in een pan, voeg de eieren toe en bak tot een omelet, maar roer regelmatig door. Zo krijg je grove gebakken eierstukjes. Meng de eistukjes door de nasi goreng.

Dit recept komt uit het kookboek: zoals alleen oma het kan (Danny Jansen). Met een kleine aanpassing van mijzelf.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.